Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

21 Haziran 2008

Türkiye Yarı Finalde

Ben hayatımda böyle maç izlemedim. Bu zamana kadar böyle bir maç oynandığını zannetmiyorum. Bu bizdeki sondakika sevgisi büyüyor. Maçı izleyen ve kalten rahatsız olan biri kesinlikle hastanelerin acil servislerindedir.
[İnşallah yoktur]
Yabancı bir gazete Çek maçından sonra şöyle bir başlık atmış: "Türklere gol atmayın" :)
Ne kadar haklı olduklarını gördük. Maç heyecan doluydi. Ancak 119 dakikaya kadar 'yusuf yusuf' çektik. 119 gol gelince "artık bitti", dedik. Semih "Dur, daha bitmedi" dedi. 120. dk. kadar hiç bağrmadım. Ama 120. dakikada o kadar bağırdımki sesim gitti. Neyse penaltılar altılıyor. Hırvatlar atamıyor, biz atıyoruz; onlar atıyor, bizde atıyoruz; onlar atamıyor, biz atıyoruz; onlar atamıyor, biz atıyoruz ve işte bu kadar diyoruz. Türkiye 4 - 2 Hırvatistan. Bekle bizi Almanya.

Bilgi:

En son Şubat ayında Hollanda'ya 3-0 yitiren Hırvatistan, o tarihten bu yana yenilmezlik unvanını koruyor. Hırvatlar, aynı zamanda finallerde ilk grup maçlarında Hollanda ile birlikte 1 gol yiyerek, en az gol yiyen takım unvanına sahip oldu.

Şampiyonanın, 10 sarı ve 1 kırmızı kartla en çok kart gören takımı konumunda bulunan Türkiye'de 8, Hırvatistan da ise 6 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor.


Ay-yıldızlı ekip, bu karşılaşmaya da daha önce Çek Cumhuriyeti maçında olduğu gibi klasik kırmızı formasıyla çıktı.

Türkiye, 25 Haziran Çarşamba günü İsviçre'nin Basel kentinde yapılacak yarı final karşılaşmasında, çeyrek finalde Portekiz'i safdışı bırakan Almanya'nın rakibi olacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.