Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

18 Mayıs 2010

.tif Dosyalarını .pdf ve Resim Biçimine Dönüştürme

Birkaç gündür başlıktaki söylediğimi yapmaya çalışıyorum. Ama hep bir sorunla karşılaşıyorum.

Tarayıcıdan taranmış birçok yaprak testim var. Bunlar tarayıcıdan bilgisayara .tif dosyası olarak kaydediliyor. Tif dosyalarının özelliği: bir tane resimmiş gibi görünmesine karşın içerisinde birden çok resim olmasıdır. Yani siz dosyayı açtığınızda ilk sayfa açılıyor ve alttaki ilerleme tuşlarından diğer resimlere ulaşabiliyorsunuz. Ancak bu Tif dosyalarının çok kötü bir özelliği var. Açılırken ve önizleme yaparken bilgisayarı çok zorluyor. Bende devamlı bu dosyalarla uğraşmak zorundayım. Aradığım konuyu bulmak için bir oraya bir buraya bakıyorum. Ama dosya .tif uzantılı ise hiç dokunmuyordum.

İnternetten biraz araştırma yapınca birkaç dosya ve yöntem buldum. Sizde böyle bir sorunla karşılaşmak istemiyorsanız anlattıklarımdan biri size uygun olabilir.
1) doPDF Yardımı ile .tif Dosyasını .pdf'ye Çevirmek

Bu yöntemde doPDF programını bilgisayarınıza kuruyorsunuz. Bu program kendini bir yazıcıymış gibi gösteriyor. Yapmanız gereken hangi dosya biçimi olursa olsun, dosyayı açın ve "Yazdır"a tıklayın. Burada yazıcılar menüsünden doPDF'yi seçin. Yazdıra tıklayınca bir kutu açılacak. Yazdıracağı yeri ve ismini soruyor. Bilgileri girip tamam tuşuna basınca dosyayı ya da dosyaları .pdf olarak kaydediyor ve açıyor.

doPDF dosyasını indirin.

Not: Bu yöntemi uygularken yazdıracağınız sayfa sayısının 40'ı geçmemesine dikkat edin. Çünkü bilgisayarı çok zorluyor ve bilgisayarı kilitleyebiliyor.

Eğer dosyalarınız 40 sayfayı geçiyorsa, yazdırma seçeneğinde 1 ile 40. sayfa arasındakileri yazdırın daha sonra 41 ile 80 şeklinde parçalayarak yazıdırın. Daha sonra aşağıdaki yöntem ile hepsini resime çevirin.


2) PDF Dosyalarını Resim Dosyalarına Çevirmek

Bu yöntem ile .pdf olarak kaydettiğiniz dosyayı resim biçimine çevirebilmenizi sağlıyor.
Bunu için aşağıdaki programı indirin ve kurun. Program ücretli bir program ama içerisine keygen koydum. Bu sayede sınırsız olarak kullanabilirsiniz programı. Programın adı VeryPDF. PDF dosyalarını .jpg, .bmp, .gif vs. gibi birçok resim dosyasına çevirebiliyor.
Programı kurduktan sonra açın. Sağdaki beyaz yere çevirmek istediğiniz PDF dosyasını atın alltaki JPG yazan yere istediğiniz dosya biçimini yazın. Aklınızda bulunsun PNG en küçük boyutta kaydediyor. "Convert"e tıklayıp çeviriyi yapabilirsiniz.

2 yorum:

  1. pdf factory pro v53 word dosyasını pdf ye çeviriyor buda güzel tavsiye ederm

    YanıtlaSil
  2. güzel paylasım teşekkurler

    YanıtlaSil

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.