Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

28 Mart 2009

Ebeveny Kontrolu; Child Control 2008

Child Control, bilgisayar kontrolu ve denetimi programıdır. Çocuk kontrolu üzerine kurulmuş olan bu program, bilgisayarda kullanılan programları, interneti ve bilgisayarı ne zamanlar yada ne kadar kullanacağınızı belirlemenizi sağlıyor. Bu sayede bilgisayar günde belli bir miktar yada belli saatler arasında açılabilmesini sağlayarak, çocuğunuzun bilgisayar başında saatler geçirmesini engelleyebilirsiniz.



Program kullanımı,
Programı indirin ve kurun. Kurarken size bir şifre soracaktır. Bir şifre belirleyin ve e-posta adresinizi girin.






Resim 1; Burada 1 nolu yere tıklayın, yandaki bölüm gelecektir. 2 nolu yere tıkladığınızda bilgisayarın açık kalması için belli bir zaman dilimi seçin. 02:30 saat standart olarak geliyor. Bu uygun gibi. 3 nolu yere tıklarsanız, internete sınır koymuş olursunuz. Yine oda 02:30 standart olarak geliyor. Ancak internet sınırı varsayılan web tarayıcısına uygulanabiliyor. Örneğin; İnternet Explorer kullanıyorsanız, sadece ona sınır koyabilir. Uyguladıktan sonra "Apply" ye tıklayın, sonra "Ok" tıklayın.

Resim 2; 1 nolu yere tıkladığınızda yandaki bölüm gelecektir. Burada 2 nolu yer bilgisayar için 3 nolu yer internet içindir. Bu bölüm bilgisayarın hangi saatler arasında açık kalacağunı belirtmek amacıyla kullanabilirsiniz.

Resim 3; Burada 1 nolu yere tıklayın. Bu bölüm çalışan programlara sınır koymanızı sağlıyor. 2 nolu yere tıklayarak, yeni programlar ekleyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.