Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

02 Nisan 2009

Fikir Atölyesi; Faili Meçhul Kıyak

Fikiratölyesi.com sitesinin sahibi Tunç Kılınç arkadaşımızın, bir ay önce ürettiği düşünce ses getirmeye başladı. Faili Meçhul Kıyak adında bir hareket gerçekleştirdi ve 27 martta beyaz şova çıktı. Ben televizyon izleyen bir insan olmadığım için biraz geç haberim oldu.
Faili Meçhul Kıyak (FMK) hareketi nedir?
Kısaca; çok küçük bir iyilik ile başka bir insanı mutlu edebilmek. Örneğin; bir kafeye gittiniz, bir menü aldınız. Sonra kalkarken bir menü daha parasınız verdiniz, o menüyüde tanımadığınız birine ısmarlıyorsunuz ve menü ile birlikte FMK hareketinin kartını birlikte birine gönderiyorsunuz. Amaç şu; yaptığınız kıyak karşı taraf tarafından bilinmeyecek. Hatta sizde kime yaptınını bilmeseniz daha da güzel olur. Kıyağı yaparken kartıda oraya bırakmanız şart. Çünkü kartın üzerinde, bu işlemi zincire dönüşürecek şu metin yazıyor; "seni mutlu edebildiysem ne mutlu... sende birine bir kıyak yap, bıraktığın tek izde bu olsun!".


FMK hareketine katılmak isteyenler, kartı buradan alabilir. Yazıcıdan A4 kağıdına 8 adet çıkmaktadır.

1 yorum:

  1. wow, süper bişi bu....
    tebrikler...
    yarın başlıyorum oynamaya.

    YanıtlaSil

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.