Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

17 Temmuz 2008

ÖSS'de Hesaplama Hatası

http://www.baskentadana.k12.tr/tr/bulten/osym.jpg
ÖSS puanlamasında onlarca beklemeli öğrencinin ‘Orta Öğretim Başarı Puanı’ 100 olarak işlendi. 1 puanla 20 bin kişinin önüne geçilen sistemde, bu 1.4 milyon adayı etkileyecek.

Antakya Lisesi’nden diploma notu farklı 8 öğrencinin okul birincisi gibi 100 tam puan avantajından yararlandığı ortaya çıktı. İstanbul’daki okullarda da benzer hesaplama hataları ortaya çıkınca, bu ÖSYM’ye bildirildi.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, ÖSS'deki hesaplama hatasına ilişkin özel bir televizyon kanalının muhabirine açıklama yaptı. Yarımağan "Hesaplama sisteminin azizliğine uğradık. Düzelitmesi mümkün değil" dedi.

Aynı okuldan 8 öğrenci

Antakya Lisesi’nden sınava giren H.A 55.15 diploma notuyla 100 tam puan alırken aynı okuldan farklı puan türlerinde 8 öğrenci daha 100 tam puan olarak okul birincisi gibi puan avantajından yararlandı. Aynı liseden S.Ö, 65.6 diploma notuyla 100 tam puan, M.B. 61.2’lik diploma notuyla OBP’si 100 tam puan geldi. Aynı okuldan B.B. 58.9 diploma notuyla OBP’si 100 tam puan, Ö.Ö.T. ise 54.3 diploma notuyla 100 tam puan aldı.

Eğitim uzmanları ise bunun çok önemli bir hata olduğunu söylerken "İlk 75 bin dışındaki 1.4 milyon adayın sıralaması, sınav sonuçları değişir" diye yorumluyor...

Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.