Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

18 Haziran 2008

2008 KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı)

Sonunda KPSS geldi çattı. Bir sonraki hafta sonu memur olmak isteyen tüm adaylar ter dökecek bu sınavda. Üniversite okuyalım diye o kadar çalıştık. Sonra geçtik ÖSS'yi. Üniversiteye girdik. Onuda geçtik. Tamam, dedik artık çalışmaya hazırız. Devlet Baba; Hooop, dur orda, dedi. Birde KPSS'ye gir dedi. Onada girdik. Yok olmaz bu sene şu kadar öğretmen alacağız, dedi. Benim umudum yok öğretmenlikten ama en azından memurluk için başvuruyorum. Neyse sözü fazla uzatmayalım, birkaç bilgi verelim. *Sınav Tarihi: 28-29 Haziran (Lisans) -KPSS-Lise'ye üniversite mezunları girebilir mi? *Evet. KPSS-Lise (Önlisans) sınavına ünüiversite mezunlarıda girebilir. Kanunda bunu engelleyici bir maddde yok. -KPSS A ve KPSS B nedir? *A ve B grubu kadrolara öynelik iki türde sınav yaılmaktadır.

KPSS-A kadrolarına genel olarak Sosyal bilimler, Hukuk, İktisat ve İşletme Fakültesi mezunları başvurabilmektedirAncak düşük sayıda da olsa KPSS-A kadrolarına mühendislik veya diğer dört yıllık bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, kontrolör ve uzman yardımcısı olarak başvurabilmesine de imkan tanımaktadır.

KPSS-B grubu kadrolar ise yukarıda listelenen KPSS-A dışında kalan tüm devlet kadrolarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.