Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

15 Mayıs 2010

KPSS Kaldırılması İçin Çalışma Başlatıldı

2002 yılında yürürlüğe giren KPSS; “Bu Yönetmeliğin amacı, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir.” şekline bir maddeyle ortaya çıktı. DMS ve KMS nin birleşimi olan bu sınav son yıllarda çok konuşulur oldu. Özellikle biz öğretmenlerin en büyük engeli olarak görülüyor. Hala atama bekleyen 320 bin kişi olduğunu düşününce, nasıl bir engel olduğu görülüyor.
Fen-Edebiyat mezunlarına "Formasyon" aldıktan sonra girebilirsiniz dendi. Şimdi ise formasyon alabilmek için not ortalamasının 2.50 puan ve üstü olması koşulu getirildi.
40 bin kişi 30 bin kişi alacağız diyerek öğretmenleri siyasi çıkarlarına alet ettiler. Atanamayan öğretmenleri özel sektörün rekabetçi ve iğrenç yüzüne mahkum ettiler. Birçok insan eğitimci olmadığı halde dershane açtı, kısaca eğitimi de ticarileştirdiler.
Şimdi de 10 bin haziranda 30 bin ağustosta atama yapılacağı söyleniyor. Atama yapılmayan öğretmen sayısı 320bin ki bu seneki mezunlar hariç.
Haber sitelerinde: "Öğretmen adayları sınava girmeyecek" diye bir haber dolaşıyor. Nimet Çubukçu, KPSS sınavını kaldırmak için girişimlerde bulunuyor(muş).
Eğer 320bin öğretmenin yarısı bile atansa, dershaneler öğretmen bulmakta çok zorlanır. Birçok dershane kapanır ve öğretmenlere verilen değer artar diye düşünüyorum.

1 yorum:

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.