Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

04 Mart 2010

"Ermeni Soykırımı"

Türkiye saati ile 22:45'de ABD Senatosu 22'ye 23 oyla "Ermeni Soykırımı"nı kabul etti. 21:45'te açılancak olan oylamada 4 millet vekili oy kullanmayınca Komite başkanı Herman Berman bu millet vekillerinden 3'ünü bulup getirdi ve oy kullanmalarını sağladı.

İlginç olan Mike Pence; "Ermeni Soykırımı" yapılmıştır ama çıkarlar gereği oyumu "Hayır" olarak kullanıyorum dedi. Dana Rohrabachez ise, "Türkiye ABD'nin dostu, ancak dostluk, gerçekleri görmememiz anlamına gelmez" dedi. Sherman, "Soykırımın reddi bir son adım değil, gelecekteki bir soykırımın ilk adımıdır. Biz Türkiye'yi komünizmden kurtardık, Kuzey Irak'ta bir Kürt devletinin kurulmasından kurtardık, Avrupa Birliği sürecine destek verdik, onlar ise bizden gerçekliği reddederek korkakça davranmamızı istiyor" dedi ve tasarıya destek verenlerce alkışlandı.

Ermeni iddialarının tanınmasını öngören tasarının oylandığı saatlerde Ankara'da hareketli saatler yaşandı.Washington Büyükelçimiz'i geri çağırdık.

1 yorum:

  1. Sadece büyük elçiyideğil abd de ki bütün küçük elçileri de çağırsa TC gene de abd uşaklığından kurtulamaz.

    YanıtlaSil

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.