Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

09 Mart 2009

BCC ve CC Nedir?

E-posta atarken gözünüze çarpmıştır. Birine ya da birilerine e-posta atacakken "Kime (To)" yazan yerin hemen altında "BCC" ve "CC" isminde iki tane boş yer vardır.
Peki bunlar ne işe yarıyor?
Önce "CC" den bahsedelim. Örneğin X kişisine posta atacaksınız. Ancak başka bir Y kişisinede bu postayı attığınıza dair bir ileti göndermek istiyorsunuz. İşte CC burda işe yarıyor. Kime (To) bölümüne e-postayı yollayacağınız kişinin adresini yazıyorsunuz, CC'ye de bu postayı attığınızı bilgilendirmek istediğiniz kişinin postasını yazıyorsunuz.

BCC ise çok daha kullanışlı bir bölüm. Bir postayı 10 kişiye göndermek istiyorsunuz. Ancak mesajı gönderdiğinizde ("Kime" bölümü ile) bu on kişi birbirlerinin adreslerini görebiliyorlar. Eğer bu on kişinin adreslerini BCC bölümüne yazarsanız, o posta herkese tek tek gönderilir. Yani posta gelen kişinin gönderilenler kısmında, sadece kendi adresini görebilir. Etrafta dolaşan birçok e-posta BCC ile gönderilmediğinden mesajlar çöplük gibi görünüyor. Mesajınızın düzgün görünmesini istiyorsanız, bu bölümü kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.