Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

14 Aralık 2008

Resimdeki Sanatçıyı Yazının(!)

Yandaki kişiyi tanıyor musunuz? Yada şöyle sorayım, yüzü haricinde kim olduğunu, nasıl yaşadığını, kaç filmde oynadığını, mal varlığını yada ismini biliyor musunuz?
Evet yıllarca yardımcı oyuncu olarak birçok filmde oynadı, kimi zaman davak yedi, kimi zaman dayat attı, kimi zaman sadece topluluğun içinde bir yüzdü. Yadigar Ejder, Yeşilçam'ın yardımcı oyuncusu. Her filmde ikinci, üçüncü insan, dayak yiyen en son insan.

Wikipedia'da bile onun için şu cümle yayınlanmış;
Yadigar Ejder Gerçek adı Yadigar Kuzu, (5 Ekim 1947, Sivas - 14 Ocak 1992, İstanbul), Türk sinema sanatçısı.
"Türk sinemasının dev adamı" olarak bilinen sanatçı, 100'ün üzerinde filmde yardımcı oyuncu olarak rol almıştır. Ev kirasını ödeyemediği için evinden çıkartılmış, geceyi geçirmek için gittiği Taksim parkında, bir bankın üzerinde donarak hayata veda etmiştir."

Bu yazının altında ise 56 tane film listesi verilmiş. Bir cümle ve 56 film.

1 yorum:

  1. Türkiyede sanata ve sanatçıya verilen değer bu kadar...Gönül isterdiki devletimiz yardıma muhtaç sanatçilarimizi bizi filmlerin her izlediğimizde bizi güldüren bir anda olsa dertlerimizden arindiran,uzaklaştıran insanlara yardimci olsun...

    YanıtlaSil

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.