Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

22 Aralık 2008

Farenin Orta Tuşu


Birkaç gündür farkettimki -iyi bilgisayar kullanıcıları bile- farenin orta tuşunu kullanmayı bilmiyor. Halbuki orta tuş (tekerlekten bahsediyorum) birçok işe yarıyor. Tabi bazılarımız bunun bir tuş olup olamadığınıda bilmeyebilir. Ne demişler; "Bilmemek ayıp değil, öneli olan çaktırma" :) Neyse, evet arkadaşlarlar o (yani tekerlek) bir tuş ve onu tıklayabilirsiniz. Deneyin biraz olacaktır. Peki ne işe yarıyor.


*Örneğin bir siteye girdiniz ve birçok şey ilginizi çekti. Tek tek girip çıkmak yerine ne yaparsınız. Tabiki sağ tıklayıp "Yeni pencerede aç" derseniz. Ama ne gerek var. Bağlantının üzerine gelin ve tekerleği dürtükleyin.

*Yine bir siteye girdiniz diyelim. (Bu bilgisisayarda da işe yarar) Uzun bir yazı veya resimler buldunuz. Altan kalan yazıları nasıl okursunuz. Tabiki tekerleği yavaş yavaş çevirip sayfanın aşağı inmesini sağlarsınız. Bunada gerek yok. Tekerleğe basın ve fareyi biraz aşağı çekin.

*Diyelim ki, bir siteye destek olmak istiyorsunuz. Ne yaparsınız, "Efendim, site sahibinin banka hesabına para yatırırım." Yok ya dediğinizi duyar gibiyim :) Tabi kimse -bende dahil- böyle birşey yapmaz. Ama gerisinide siz düşünün.

3 yorum:

  1. Eski sürüm İnternet Explorer ve eski farelerde olmuyor.

    YanıtlaSil
  2. gerçekten ilginç teşekkürler. sayenizde yeni bir şey daha keşfetmiş oldum.

    YanıtlaSil

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.