Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

19 Ağustos 2008

AMD'nin Eski İşlemcisi İntel Atom'u Solladı


İntel Atom; düşük güç tüketimi ile dizüstü bilgisayarlarda kullanılıyor. İntel Centrino teknolojisinin devamı olan Atom, birçok diziüstü bilgisayarla satışa sunuldu ve ortalama 800 YTL civarı. Ancak Chip'in haberine göre Tom's Hardware sitesi gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra AMD Athlon 2000+ ile İntel Atom'u karşılaştırdı. Sonuç; AMD daha iyi. Piyasaya çıkış cümlesi olarak "düşük enerji tüketiminde" bile AMD daha üstün.


Bir AMD sever olarak zaten AMD'nin tüm ürünleri İntele göre daha iyi ve daha ucuz. Yorumlarınızda "Peki neden İntel daha çok satıyor?" diyebilirsiniz. [Pek yorum yapan yok ama :)] Neden çok satıyor; Çünkü bir kere İntel çok iyi reklam yapıyor. İkincisi, İntel, Microsoft gibi bir devin ürünü. Bu ne demek? Microsoft, İntel kullanılan bilgisayarlarda Microsoft ürünlerinde -örneğin vista, ofis vs.- indirim yapıyor(!). Üçüncüsü eski bir firma ve daha deneyimli. Bu nedenle bir çok bilgisayar üreticisini kendisine bağlamış durumda.
Bende AMD Athlon 1,8 Ghz, Nvidia 64 MB Ekran kartı ve 256 MB Ram'ı olan bir makina vardı. Bunda 6 sene evvel almıştım. Most Wanted, Doom III, gibi bir çok oyunu sorunsuz bir şekilde oynuyordum. Gayri gerisini siz düşünün.

3 yorum:

  1. Tom's Hardware adında bir kişi... denilmiş. Adı geçen Tom's Hardware, www.tomshardware.com bilgisayar donanım inceleme sitesidir. Bilginize.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Pek ingilizcem yok. "Hardware"yi anlayamamışım :)

    YanıtlaSil
  3. Rica ederim. Hata insana mahsustur. Olabilir insanlık hali. bu arada sitenizi takdir ettim, guzel ve akıcı konular seçilmiş. Saygılar

    YanıtlaSil

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.