Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

31 Temmuz 2008

Gereksiz Bilgiler

Gereksiz ama ilginç bilgiler.

Kaptanlar gemileri hareket halindeyken bir yunus gördüklerinde yavaşlarlar. Çünkü yaygın inanışa göre çok duygusal olan bir yunus gemiyle girdiği yarışı kaybederse intihar edebilir.

Saatte 115 km hıza ulaşabilen çita, tek bir adımda 8 metre mesafe kat edebilir. En yüksek hızına ulaştığı anda dakikada tam 156 kez nefes alıp vermeye başlayan çita, sadece 300 metre boyunca bu hızını koruyabilir.


Park''larda görülen atlı heykellerin ön iki ayağı havada ise heykeldeki kişi, bir savaşta ölmüştür. Eğer yalnızca bir ayağı havada ise, savaşta yaralanmış demektir. Eğer dört ayak da yerdeyse, normal nedenlerle ölmüştür.


Jokey Frank Hayes, 1953 yılında katılmış olduğu bir yarış esnasında atının üzerinde kalp krizi gerçirdi ve yaşamını kaybetti. Fakat bedeninin hala üzerinde olduğu atı durmadı ve yarışı birincilikle tamamladı. Hayes, bir at yarışı kazanan ilk ve tek ölü jokey olarak tarihe geçti.


1991 yılında İsveçli bir aile, İsveçteki "İsim Verme Yasası"nı protesto etmek amacıyla yeni doğan çocuklarına "Brfxxccxxmnpcccclll mmnprxvclmnckssqlbb11116" adını verdi. Devlet tarafından açılan dava sonucunda aile sözü geçen yasaya aykırı davrandıkları için yaklaşık 1000 YTLlik cezaya çarptırıldılar. Temyize giden aile bu kez çocuklarının adını "A" olarak değiştirmek istediler fakat mahkeme bu isme de karşı çıktı.


Eğer insan vücudunda bulunan 600 kas aynı anda aynı yöne doğru hareket ederse, bir insan 25 ton ağırlığı kaldırabilir.


Charles Osborne adındaki bir adamı 1922 yılında hıçkırık tuttu. Dakikada ortalama 40 kez hıçkırmaya başlayan Osbourneun hıçkırıkları zaman içinde azaldı ve dakikada 20 hıçkırığa düştü. Tamamen geçmesi ise tam 68 yıl sürdü. Osbourne bundan 1 yıl sonra ülserden hayatını kaybetti.



 Albert Einstein lise öğretmenleri tarafından salak görüldüğü için üniversiteye önerilmedi.


Thomas Edison, toplam 5000 farklı tür kuş besliyordu.


Nazi Partisi amblemi yani "gamalı haç" aslında 4 tane "L" harfinden oluşur ve light-life-love-luck yani ışık-hayat-sevgi ve şansı simgeler .


Nefesinizi tutarak kendinizi öldürme ihtimaliniz yoktur.


Dünyada eşekler tarafından öldürülen insanların sayısı, uçak kazalarında ölenlerin sayısından fazladır.


Microsoft'un kurucusu Bill Gates zamanında; "640 KB herkes için yeterli olmak zorunluluğundadır" demiştir.


Film endüstrisi yöneticisi Harry M. Warner, 1927 yılında yeni ortaya çekilen sesli film fikri hakkında "Artistlerin konuşmalarını kim duymak ister ki?" diyerek, filmlerini sessiz olarak çekmeye devam edeceklerini açıklamıştı.


1903 yılında Henry Ford'un kredi talebi üzerine otomotiv sektörünün geleceği konusunda ekspertiz veren bir banka müdürü "Atlar her zaman kullanılacaktır. Otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir." diyerek kredi talebini reddetmiştir.


Elektrikli sandalye bir dişçi tarafından icat edilmiştir.


Kaynak:www.gereksiz.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.