Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

17 Haziran 2008

Youtube Anlaşma Masasında

18-19 Haziranda taraflar site kapatmayı konuşup anlaşmaya çalışacaklar. İnternette ençok tartışılan konular arasında olan Youtube, anlaşma masasında çözüm arayacak. Şimdiden hayırlısı diyelim. Ancak benim hiç umudum yok. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sakıncalı olan videolara tüm dünyadan erişim kapatılsın istiyor. Ayrıca Türkiyede bir Youtube temsilciliği açılsın, vergisini versin, denetime tabi olsun istiyor. Youtube ise buna hiç yanaşmıyor. "Benim üssüm Amerika" diyor. "Bugün bunları siz istersiniz yarın başka ülkeler ister", diyor. Nasıl bir anlaşma zemini oluşurulur bilinmez. Ancak bilinen birşey var. Siteler kapatılsa bile ona bir yoldan girmeyi buluruz biz. Toplantıya Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı yetkilileri ile hakim ve savcılar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve özel kuruluş temsilcileri de çağırıldı. Nisan ortası itibariyle erişime kapatılan site sayısı 5651 sayılı İnternet Yayıncılığı Kanunu kapsamında 321, bu kanun dışındaki nedenlerle de 102 olarak üzere, toplam 323.

“Çocuk pornosu” başta olmak üzere “Atatürk’e hakaret” dahil katalog suçlar olarak adlandırılan 9 çeşit suç için, 2007 mayıs ayında çıkarılan 5651 sayılı İnternet Üzerinden Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Kanunu ile erişime kapatma verilebiliyor.

Kaynak: Ntv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.