Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

12 Mayıs 2008

Oyun Fikirleri "ATOM"da Hayat Bulacak!

ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi açılıyor.


Oyun geliştirme ve animasyon teknolojileri alanındaki Ar-Ge faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve mevcut fikirlerin ticarileşmesini hedefleyen "ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi" açılıyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent, teknoloji tabanlı girişimciliği desteklemek amacıyla, tüm dünyada 30 milyar dolar büyüklüğündeki oyun ve animasyon teknolojilerinin yarattığı pastadan Türkiye'nin de katma değer yaratarak pay alabilmesi için, 1 yıldan uzun süre boyunca altyapı çalışmaları devam eden bu merkezi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Genç girişimcilere oyun geliştirme hayallerini ve yaratıcı fikirlerini gerçeğe dönüştürme olanağı sağlanacak merkezde; akademisyenlerin, firmaların ve öğrencilerin bir arada çalışacağı, sektörün tümünü besleyen bir ekosistem ve farklı disiplinlerde uzmanlaşmış kümeler yaratılacak. Dijital teknolojiler konusunda toplum bilinci yaratmanın ana hedeflerden biri olması nedeniyle, oyun ve animasyon teknolojileri konusunda bir bilgi ve tecrübe paylaşım platformu oluşturmak için çalışmalara başlandı.

Kaynak: Chip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.