Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

11 Nisan 2008

Gmail Grupları Kapatıldı.


İçerisinde tmoz'ünde bulunduğu Google grupları kapatıldı. Devletin Microsoftla yaptığı anlaşmadan mı bilinmez ancak bu mahkelerin Google'a karşı bir çekememezliği var. Bakalım bu işin sonu nereye varacak. Yakında bu sitede kapatılırsa şaşırmayın : )

Türkiye’de 1.5 milyon kişinin kullandığı Google Groups Silivri Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla kapatıldı. Kararın Adnan Hoca’nın şikayetiyle alındığı iddia edildi

Dünyanın en büyük arama motoru Google’ın, Google Groups isimli hizmetine erişim Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 14 Mart 2008 ve 2008/15 numaralı kararıyla engellendi. Yasaklamanın Google’ın tüm alanı adına değil, sadece http://groups.google.com subdomain’ine yapıldığı belirtildi. Bu arada, erişimin engellenmesinin, Türk Telekom altyapısı üzerinden internete bağlanan ve Türk Telekom DNS’lerini kullananlar için geçerli olduğu bildirildi. Yani yasaktan Türkiye’deki 3 milyon 600 bin TTNet kullanıcısı etkilendi. İngiltere’nin Londra Ofisi’nden gelen açıklamada “Google Groups’a Türkiye’den erişim, yapılan bir şikayet nedeni ile engellenmiştir. Kapatma kararının alınmasına neden olan dava konusunu inceliyoruz ve her zaman olduğu gibi Türk yetkilileri ile bu durumun kısa sürede çözüme kavuşması için birlikte çalışmaya hazırız” denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.