Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

16 Kasım 2007

Mozilla Firefox 3

Mozilla, Firefox'u geliştirmeye devam ediyor. Şu ana kadar yayınlanan Firefox sürümlerinin üzerinde bir sürüm olması için, özverili çalıştığı da bir gerçek. Bir yandan işlemci ve ram kullanımını düşürebilmenin yolunu ararken, bir yandan da yeni özellikler ekleyerek, Firefox 3'ü daha etkili ve çekiçi bir hale getiriyorlar. Bu yeniliklerden birisi de, Windows'un Alt+Tab özelliğini, Firefox'un sekme geçişine uyarlamaları oldu.


Yeni sekme geçiş özelliği [ Tab Switcher], Firefox'ta halihazırda bulunan Ctrl+Tab işlevini daha da geliştiriyor ve sekmeler arasında gezintiyi kolaylştırıyor. Ctrl+Tab tuşlarına bastığınızda, Firefox 3 karşınıza bir önizleme penceresi getirerek, tüm sekmelere ait küçük resimleri bu önizleme penceresinde görüntülüyor. Siz de, gitmek istediğiniz web sayfasını seçerek, kolayca o sekmeye geçiş yapabiliyorsunuz.

Ancak, normalde %2 -3 olan CPU kullanımı bir anda %45-50'lere kadar yükselebiliyor. Geçiş işlemini gerçekleştirdiğinizde CPU kullanımı yeniden %2-3 seviyesine iniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.