Anasayfa ≈≈≈ Eğitim ≈≈≈ Kitaplar ≈≈≈ Haber ≈≈≈ Ziyaretçi Defteri ≈≈≈ İletişim

12 Kasım 2007

İnternetteki Ders Siteleri

www.ekolhoca.com
İnternette ders veren web siteleri var. Emeğinin karşılığını alabilmek için ders verme işini ücretli yapanlar olduğu gibi bir bedel istemeyenlerin sayısı da az değil. Ücretsiz sitelerden www.ekolhoca.com’un sahibi Mustafa Ekol, Antalya’da özel bir üniversiteye hazırlık dershanesinde matematik öğretmenliği yapıyor. Ekol Hoca, sitesinin ziyaretçi sayısının oldukça yüksek olduğunu, günlük 10 bin kişinin 60 bin kadar sayfaya tıkladığını söylüyor. Sitede 70 saatin üzerinde konu anlatımı ve soru çözüm videoları var. Karşılıksız ders veren arkadaşlarının sitelerine de link veriyor.

www.sanaldersane.com
Sınava hazırlık sitesi olan sanaldersane.com, ÖSS ve OKS ile ilgili online denemeler, konu anlatımları, çıkmış sorular ve rehberlik hizmetleri veriyor. Sürat Basım Yayım’ın Güvender Yayınları’ndaki sorulardan oluşan site, öğrencilere çalışma stratejileri de sunuyor. Soru analizlerinin yayımlandığı sanaldersane.com’da en çok Sanal Rehber, Sanal Öğretmen ve Sanal Psikolog bölümleri ilgi görüyor. OKS sınavı değiştiği için sanaldersane.com da yeni yıla yenilenmiş olarak girmeyi hedefliyor.
http://sanalofis.fem.com.tr
Sitede, FEM Dershaneleri’nin web sitesinde ÖSS’ye yönelik eğitim gören öğrencilere verilen 7 adet FEMSET kitabının soruları ve çözümleri yer alıyor. Sözel ve sayısal alanlarında 30 bine yakın sorunun çözümleri video ortamında anlatılıyor. Siteden, dershane öğrencisi olmayanlar da faydalanabiliyor.
www.sosyalbilgievi.org
Yaklaşık iki yıldır hizmette olan sosyalbilgievi.org Kastamonu Merkez İÖO öğretmenlerinden Erdoğan Gül ve Mustafa Gider tarafından hazırlanıyor. Günlük bin civarı ziyaretçi olduğu belirtilen sitenin içerik referansı MEB tarafından tavsiye edilen eserler. Öğretmen Erdoğan Gül, ilk ve ortaöğretime yönelik hazırladıkları sitede 7 GB civarındaki içeriği talep edenlere CD ortamında ücretli olarak gönderdiklerini, geri kalan materyallerin tamamının ücretsiz olduğunu söylüyor. Sosyalbilgievi’nin bazı içerik başlıkları şöyle: “Marş ve müzikler, ders materyalleri, coğrafya sözlüğü, tarih sözlüğü, 2000 yılından beri OKS, DPY, ÖOS ve ÖSS soruları, PDF olarak coğrafya ve tarih konularında birkaç yüz konunun özeti ve testler.
www.dersizle.com
Sayısal, sözel ve eşit ağırlıktan sınava girenlere meslekleri tanıtan, Psikolog bölümünde öğrenme ile ilgili bilgi veren sitede 10 öğretmen, matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türkçe, tarih ve coğrafya derslerinin yanı sıra HTML, PHP, AutoCAD ve donanım konularını da video ortamında anlatıyor.
www.skoool.com.tr
Teknoloji şirketi Intel ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırladığı Skoool, öğretmen, öğrenci ve velilere hitap ediyor. Matematikte 30, biyolojide 65, kimyada 21 ve fizikte ise 34 konu anlatılıyor. Grafiklerle multimedya ortamında anlatılan konuların sonrasında test soruları yöneltiliyor. Ayrıca bu derslerle ilgili bir de çalışma notları sunuluyor.
http://tr.wikipedia.org
Wikipedia, gönüllülerin maddelerini yazdığı, birçok dilde yayınlanan Türkçenin de içerisinde yer aldığı bir ansiklopedi. Kültür, bilim, matematik, doğa, toplum, yaşam, teknoloji, din, felsefe, coğrafya ve tarih gibi alanlarda birçok konuyu sanal ansiklopedide bulmak mümkün.
www.fenokulu.net
www.matematikci.org
www.tmoz.info
www.egitimokulu.com
www.cebirsel.com
www.pekiyi.com
www.dersarsivi.com
www.matdersi.net
www.videodershane.com
www.lutfuzorlu.com
www.muhammetcoruh.com
www.sosyalcim.org
www.dersimizdin.org
www.ingilizceevi.net
www.tarihogretmeni.net
www.fizikicografya.com
www.yeryuzu.com
www.gezegenimiz.com

1 yorum:

  1. Mükemmel bir çalışma, tek kelimeyle olağanüstü

    matematik için çok iyi kaynak olmuş

    teşekkürler

    YanıtlaSil

* Yorumlarınız hakaret, küfür içermemeli; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alaya alıcı tavırda ya da bozuk söyleyişe sahip olmamalıdır.